ALONE

 

Imatges del Video Clip

El que es diu per la xarxa

Alone“, de Laura Abril aka ‘s Kronik Darling: un videoclip amb ànima, de Athenea Harrington, amb Dudu Arnalot, d’ “Alegria” (Cirque du Soleil). Del col·lectiu Perla28.

Fa un temps que la Laura Abril a.k.a ‘s Kronik Darling, va venir a visitar-nos a Perla28 i ens va encarregar un videoclip per al seu nou tema “Alone“. Ens donava total llibertat per crear una peça audiovisual.

Abans de començar a realitzar i a idear qualsevol tipus de vídeo és important reflexionar sobre quins són els punts més importants que faran de la nostra feina un projecte d’èxit. Part del nostre treball, el dels productors, és escollir l’equip que el portarà a terme. Per això vam fitxar a la realitzadora Athenea Harrington, sabíem que li donaria una estètica molt interessant al projecte, i així va ser …

El primer pas és entrevistar-se amb el músic per saber de primera mà que va voler transmetre quan va crear la peça, des d’on la va crear i intentar transmetre en imatges el que l’artista comunica amb la seva música.

 S’intercanvien idees, en una pluja d’idees súper interessant ja que es barregen dos universos, dos llenguatges que han de confluir. El de la música i el de la Imatge.

Un cop escollit el punt d’arrencada i amb un munt de paraules, conceptes, colors i frases sense aparent significat sobre la taula, la directora al costat de l’equip creatiu de Perla28 es van asseure a idear la llavor des d’on s’articularia la proposta creativa.

En aquest punt Athenea va realitzar la seva proposta visual. Vam fitxar a Oriol Bosch com a director de foto per fer-la i l’Oriol Múrcia per donar-li el ritme i el look desitjat a la sala d’edició. El còctel va funcionar, sota el nostre punt de vista, d’allò més bé.

El rodatge de “Alone“, es va realitzar amb un equip reduït que donava l’equilibri perfecte al projecte. Necessitàvem tenir mobilitat per poder aconseguir varietat en els escenaris, ja que, arribar als llocs i trobar les localitzacions buides era una prioritat. D’això depenia transmetre convenientment la solitud del protagonista.

Dudu Arnalot,clown del “Cirque du Soleil” es posava en la pell del nostre personatge, un personatge que fugia de si mateix, una fugida cap endavant. Dudu tenia la cara que necessitàvem per transmetre aquesta sensació, va entendre perfectament el concepte i al personatge.

L’estil d’edició escollit per Athenea i Oriol acaba de donar suport al conjunt, dotant a la peça d’aquesta sensació enigmàtica. Al seu torn connecta perfectament amb el Minimal Techno proposat per Kronik Darling a “ALONE“.

En veure el videoclip acabat sorgir la possibilitat de crear una banda sonora que acabés d’unir la cançó amb el vídeo, donar-li punts de connexió per acabar d’amalgamar les dues disciplines (Música i Imatge). Laura Abril va ser l’encarregada de dissenyar el so del seu propi videoclip, els crits del personatge, el so de la mar, el gos bordant, etc …. Va ser una gran idea vist el resultat.

El videoclip, és una eina per promocionar una banda de música, un disc i / o una cançó. Serà el nostre treball, com a professionals i creadors de convertir-lo en alguna cosa més, una experiència per als sentits, no sempre ho aconseguirem però no per això deixarem de intentar-ho.

 

Directora: Athenea Harrington
Produït per: Rober Ors Griera per Perla28 & Laura Abril Aka’s Kronik Darling
D.O.P: Oriol Bosch Vázquez
Càmara: Raúl Muñoz
Muntatje & Color: Oriol Murcia
Sound Design: Laura Abril
Màscaras: Janina Riera & Estel Albuixech