PALAUET D’ORSA

 

Imatges de la filmació

El que es diu per la xarxa

Palauet d’Orsà, un lloc especial on poder somiar

En dies com avui m’adono del poder que té Internet. Aquest mitjà té la gran capacitat de connectar a persones de llocs dispars o descobrir coses noves. I per què dic això? Molt senzill: perquè fa uns dies, ha arribat al correu de La Caixa d’Inventia, no un correu electrònic, sinó una gran Joia que Inventia no coneixia.

Es tracta del Palauet d’Orsà, un lloc considerat patrimoni històric i artístic de Barcelona, situat a Vallvidrera. Alguns pensareu que Inventia és una Cateta per no saber d’aquest lloc, però donat el poc temps lliure que té, li ha estat impossible poder visitar Barcelona com es mereix, d’aquí aquesta sensació d’ignorància que se li ha quedat al veure un lloc tan bonic i emblemàtic.

Aquest monument, digne d’un món de somni, ha estat protagonista d’un vídeo titulat “Orsà Eternity“, una peça que ha estat produïda per Perla28 en col·laboració amb Golden Studio BCN i la increïble música de la compositora Laura Abril i amb el nom artístic de Kronik Darling. La intenció del vídeo era promocionar el lloc i provocar la curiositat de l’usuari perquè finalment el visiti. El Palauet, en aquest cas, ha servit com a escenari d’una història de ficció sobre dos personatges que es mouen de manera misteriosa a través dels diferents espais del lloc. Una mena de film oníric entre un noi i una noia, on els detalls del Palauet adquireixen una gran importància i tot això segellat per una banda sonora d’allò més estimulant que li dóna l’ambient necessari a la història.

Ens ha semblat un vídeo bonic i també creatiu, ja que la creativitat de la peça rau en el fet que, al sector del patrimoni i el turisme, se solen fer vídeos sobre els monuments amb un to de comunicació molt institucional, informatiu, on es compta una història sense emoció, tot basat en la raó. Aquesta peça ha buscat de forma lateral tot el contrari, on s’explica una història molt emotiva en la qual els protagonistes no són dos joves, sinó tots els espais del Palauet: llums, decoracions, vistes … Característiques que no mostren un monument sense més, sinó que es revelen com un punt on es produeix el somni i on el visitant pot viure experiències especials al seu interior. A més, l’halo de misteri que cobreix tota la història, provoca que un vulgui saber què més coses poden ocórrer en el Palauet.

Però a part d’això, ens vam quedar amb una frase dels nois de Perla28 sobre el vídeo “Estem convençuts que la unió de cap i cor té un gran potencial, i si, a més, el entretallem de manera creativa, el resultat pot ser molt bo “.

post promocionat